JustGet Forum  

Witamy na JustGet Forum.

Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu!

Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami.

Wróć   JustGet Forum > GENERAL DISCUSSION > LITERATURA
Google
Zarejestruj się FAQWspomóż Użytkownicy Chatbox Album Gry! Oznacz Fora Jako Przeczytane

LITERATURA Dział dla wielbicieli literatury wszelakiej, erudytów, poetów i zwykłych czytaczy :-)

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-11-2004, 12:03   #1
Lump
Kapral

Lump's Avatar

Miasto: Katowice
Podziękował: 0
Otrzymał 0 podziękowa(nia/ń) w 0 postach
Siła Reputacji: 143

Reputacja: Lump ma wyłączoną reputację
Staronordycki

Mam wielka, ogromna prze wazna prze prosbe...otoz od dluzszego czasu szukam zrodla z ktorego moglbym sie dowiedziec czegos o staronordyckiej gramatyce lub slowkach (ogolnie o jezyku)... szukalem na necie, szukalem w bibliotekach, ale skutkow nie osiagnalem zadnych, jedyne co udalo mi sie znalesc to nowozytny finski, szwedzki etc. ale mi chodzi konkretnie o jezyk ktorym poslugiwaly sie ludy skandynawskie okolo 10 wieku...sprawa jest dla mnie bardzo wazna, bowiem tworze wlasny jezyk ktory chce w pewnej mierze oprzec na lacinskiej wikinszczyznie ale bez materialow siedzie obiema nogami w 1,20 centymetrowym szambie zapelnionym przez druzyne krasnoludow po sowitej uczcie z udzialem grupy wedrownych orkow z okazji slubu kuzynki siostry zony Jarla Fenrila,Brunnhaeldy ;]...takze kazda pomoc byla by mile widziana i odpowiedno oplacona (potrzebujesz nowe koryto do stajni?... mam znajomego stolarza ;])

pozdrawiam
Lump zwany Triballem

Ostatnio edytowane przez Ka Oru : 13-11-2004 o 17:15.
Lump is offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania